Kringloopwinkel Vraag & Aanbod Wijchen

Goed Voor Elkaar!

Get Adobe Flash player

De gedachte voor het opzetten van een winkel in tweede hands goederen is ontstaan in 1998.
Een werkgroep in Parochie "De Hoeksteen" wilde met de opbrengst van de verkoop van deze goederen mensen in nood financieel gaan helpen.
Daartoe werd een stichting in het leven geroepen "Vraag en Aanbod" genaamd. De Stichtingsakte is op 22 januari 1999 opgemaakt.
De eerste winkel was op zolder in de oude Meerdreefschool aan de Oud-Ravensteinseweg. Dit was maar tijdelijk. De school is ondertussen afgebroken en er staan 4 mooie villa's.
Een verhuizing, mede door toedoen van een Wijchense ondernemer, volgde spoedig naar de Burchtstraat, een bovenetage waar de Schoenenreus zat.

Meerdreef                                                               Burchtstraat

Een mooie grote ruimte maar wel op een etage, hetgeen voor de medewerkers na twee jaar een te zware klus werd.
In 2003 werd het huidige pand aan de Kruisbergseweg gekocht, waarvan de bovenetage is verhuurd. Een grote verbetering nu alles gelijkvloers is, maar de winkel is al weer in 2006 verbouwd omdat het te klein werd. In begin 2010 is er een pand aangekocht op de Kamerlingh Onnesstraat voor opslag, werkruimtes  en de verkoop van meubelen. Ook zijn gedeeltes van dit pand verhuurd.

Vanaf januari 2017 worden ook de panden aan de Kruisbergseweg 54, 56 en 58c ter beschikking. De Voedselbank Wijchen is gevestigd op Kruisbergseweg 54, op nummer 56 de nieuwe inbreng van goederen en 58c de nieuwe ingang van de winkel per 19 maart 2019.