Kringloopwinkel Vraag & Aanbod Wijchen

Goed Voor Elkaar!

Get Adobe Flash player

Het doel van de Stichting Vraag en Aanbod is:

 

"Het zonder winstoogmerk, op grond van christelijke levensbeschouwing verlenen van diensten en materiële hulp, in de ruimste zin van het woord, aan een ieder die hulp behoeft en daarvoor in aanmerking komt. De stichting tracht haar doel ondermeer te bereiken door het inzamelen en vervolgens ter beschikking stellen van allerlei roerende zaken, zoals kleding, huisraad en dergelijke aan mensen die daarvoor in aanmerking komen, eventueel tegen een vergoeding".

We hebben om dit te realiseren een kringloopwinkel opgericht. Hierdoor zijn we ook ten gunste van het milieu bezig door allerlei goederen een tweede leven te geven. Een deel van de winst wordt ieder jaar uitbetaald aan allerlei Goede Doelen. U kunt hierover meer lezen op deze website. Ook vinden we het belangrijk dat we ons sociaal opstellen t.a.v. mensen die weer graag de arbeidsmarkt opgaan. Regelmatig werken we daarom samen met herintegratie projecten. Ook bieden wij plek aan o.a. scholieren voor hun maatschappelijke stage.

 

Paus Franciscus noemt wereldleiders laf: “Het economisch systeem sluit uit, vernedert en doodt”

“Het economisch systeem sluit uit, vernedert en doodt”, zei de paus tegen 1.500 activisten in Bolivia. Hij roept op tot een ”menswaardige, christelijk geïnspireerde economie, waar de noden van ieder individu worden beantwoord in het sociale leven.” Zijn toespraak was onderdeel van een reis door Latijns-Amerika.

“De tijd lijkt op te raken”, gaat hij verder. “We verscheuren elkaar nog niet, maar we verscheuren wel ons gemeenschappelijk thuis. Dat wordt geplunderd, verwoest en straffeloos beschadigd. En de wereldleiders komen niet verder, uit lafheid. Lafheid is een zware zonde.”

De oorzaak ligt bij hebzucht, stelt de paus. “Achter al deze pijn, dood en vernietiging ligt wat Basilius van Caesarea al noemde ‘de poep van de duivel’ – een ongebreidelde jacht naar geld. Als geld een god wordt, wordt hebzucht de belangrijkste drijfveer van mensen. Uiteindelijk verwoest dat de maatschappij en maakt het mannen en vrouwen tot slaven.”